افزایش نگرانی ها از سیگنال های سیاسی
مهم ترین خبر تاثیرگذار در بازار ارز این روزها نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است که باعث شده بازار ارز دچار التهاب شود.
مژده تهرانی(خبر نگار)
1401/06/23 | 00:06
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)،پیش از این در نشست ماه ژوئن شورای حکام، قطعنامه ای علیه ایران صادر شد ( سیگنال های سیاسی) و در بیانیه ای از ایران خواسته شد که به همکاری با سازمان انرژی اتمی جهت حل و فصل و مشکلات پادمانی بپردازد. حال نوبت بعدی نشست شورای حکام فرا رسیده و مشکلات میان ایران و آژانس حل نشده باقی مانده است، اظهارات ضدایرانی اخیر تروئیکای اروپایی و آمریکایی نیز باعث افزایش نگرانی ها از تصویب دوباره قطعنامه ضدایرانی در جلسه ماه سپتامبر شورای حکام شده است.
تصویب قطعنامه مجدد علیه ایران احتمال ارجاع پرونده هستهای ایران را به شورای امنیت سازمان ملل افزایش میدهد و اگر پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شود راه برای بازگشت برخی تحریم ها و فعالسازی مکانیسم ماشه باز خواهد شد. حال بازار ارز به استقبال تصویب قطعنامه دوم رفته و به همین دلیل بازار سوار بر موج نگرانی ها، افزایشی شده است.
در دومین روز هفته جاری اسکناس آمریکایی با 200 تومان افزایش نسبت به روز شنبه به میزان 30 هزار و 600 تومان رسید. در سومین روز هفته نیز پیشروی دلار به سمت سطوح قیمتی بالاتر برقرار بود به نحوی که دلار با رشد قیمتی 300 تومانی در سطح 300 هزار و 900 تومان مبادله شد.
در نهایت اینکه در روز سه شنبه نرخ دلار وارد کانال 31 هزار تومان شد و به سطح مقاومتی 31 هزار و 200 تومان رسید. برخی از تحلیلگران فنی باور دارند در شرایط فعلی در صورتی که بازارساز با تزریق عرضه نسبت به کنترل نرخ ارز اقدام نکند و اگر اسکناس آمریکایی در محدوده فعلی باقی بماند ممکن است در مرحله بعدی نرخ دلار به 31 هزار و 500 تومان هم برسد.
از نگاه این دسته از فعالان بازار در صورتی که دلار در نیمه کانال 31 هزار تومان تثبیت شود ممکن است نرخ دلار تا مرز 31 هزار و 800 تومان هم پیشروی کند.
بررسیهای رسمی از روند نرخ دلار معاملات ماههای گذشته بازار ارز نشان می دهد که نرخ ارز مذکور در تب و تاب مذاکرات رفت و برگشتی ایران و آمریکا برای حدود 20 روز در بازه قیمتی کانال 29 هزار تومانی نوسان کرد. این در حالی بود که تمامی تلاشهای فعالان بازار جهت افزایش نرخ این ارز در آن بازه زمانی به دلیل وجود حجم قابل توجهی از انتظارات سیاسی مثبت در فضای بازار بینتیجه ماند.
با این حال پس از انتشار سیگنالهای جدی و نگرانکننده از طرف اروپاییها، سقف مقاومت 30 هزار تومانی دلار شکسته شد و نرخ این ارز با ریتم نسبتا تندی در کانال 31 هزار تومانی به حرکت درآمد. در ادامه و با افزایش نرخ دلار در معاملات غیررسمی روند قیمت سکه در معاملات بازار تهران نیز افزایشی شد.
از مهمترین اتفاق های سیاسی هفته جاری می توان به بیانیه سه کشور اروپایی فعال در مذاکرات برجامی اشاره کرد. روز شنبه کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیهای اعلام کردند که ایران از فرصت حساس دیپلماتیک خود استفاده نکرده و ادعاهایی نیز نسبت به گسترش برنامه هستهای ایران فراتر از استفادههای غیرنظامی مطرح کردند.
در بخش دیگری از این نامه اشاره شده که زمانی که در حال نزدیکتر شدن به یک توافق بودیم، ایران مسائل جداگانهای را دوباره باز کرد. پس از آن نیز در روز یکشنبه سخنگوی وزارت امور خارجه کشور موضع ایران نسبت به این بیانیه اروپایی را اعلام کرد و گفت: باعث تاسف است که سه کشور اروپایی با این بیانیه نسنجیده، در مسیر رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست مذاکرات قدم برداشته اند.
به سه کشور اروپایی توصیه میشود به جای ورود به فاز تخریب روند دیپلماتیک، برای ارائه راهحل جهت پایان دادن به اختلاف نظرهای معدود باقیمانده نقش فعالتری ایفا کنند. خبر دیگر، اظهار نظر رافائل گروسی بود، او در این خصوص تاکید کرده است که آژانس همچنان مترصد است تحقیقات در مورد مسائل پادمانی ایران انجام شود.
هیچ پیشرفتی در تحقیقات جاری در مورد فعالیتهای هستهای ایران حاصل نشده و شکاف اطلاعاتی آژانس در مورد فعالیتهای هستهای ایران در حال افزایش است.
در نهایت اینکه دوشنبه شب آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در تازه ترین اظهارات خود درباره برجام گفت که پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا در مورد احیای برجام، دورنمای توافق در کوتاهمدت را بعید میسازد. وزیر امور خارجه ایالات متحده آخرین پاسخ ایران به پیشنهاد اروپایی برای احیای برجام را «گامی رو به عقب» توصیف کرده است.
از نگاه برخی فعالان، اظهارات گروسی و بیانیه سه کشور اروپایی مبنی بر استفاده نکردن ایران از فرصت ایجاد شده برای توافق هسته ای موجب شده است که شماری از معامله گران داخلی تصور کنند که قطعنامه ای بر علیه ایران در شورای حاکم صادر خواهد شد.
همزمان با رشد دلار، روز دوشنبه، قیمت سکه امامی نیز از مقاومت ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عبور کرد تا انتظارات افزایشی در این بازار بیشتر تقویت شود. در ادامه قیمت هر قطعه سکه امامی در روز سه شنبه به میزان 14 میلیون و 750 هزار تومان رسید.
عده ای از فعالان بازار سکه بر این باورند در صورتی که فلز گران بهای داخلی بالای محدوده یاد شده تثبیت شود، احتمال رسیدن آن به کانال 15 میلیون تومان هم وجود خواهد داشت.
به عقیده کارشناسان اقتصادی اظهارات مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بالا رفتن فشار خریدهای سکه بازان موثر بوده است. هم زمان با افزایش قیمت سکه، حباب سکه نیز افت کرده است، امری که می تواند انگیزه خریداران برای ورود به بازار را بالا برد.
انتهای پیام/
ترند
برتر
قیمت سکه
تحلیل بازار
دلار
قیمت دلار
حباب سکه
تحلیل پیشروی دلار
تشست شورای حکام
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده