دلایل کاهش قیمت ها در بازار ارز و طلا ؛ نمودارها از ریزش می گویند
ممکن است طی حرکتی اصلاحی و یا خبردرمانی برای مدتی نرخ دلار کنترل شود، اما در بلندمدت در نهایت اسکناس آمریکایی در مسیری افزایشی قرار خواهد گرفت.
امیر کشانی(سردبیر)
1401/12/10 | 00:12
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا ( گلدنیوز ) قیمت دلار که طی هفته گذشته در مسیری افزایشی قرار داشت امروز با ریزش زیادی روبرو شد و چند پله کاهش داشت. در بازار طلا نیز علیرغم افزایش بالغ بر ۲۰ دلاری اونس جهانی طلا، شاهد روند نزولی قیمتها در بازار سکه و طلا بودیم ؛ به گونهای که ۲.۵ میلیون تومان از بهای سکه کاسته شد.
نادر بذرافشان در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با آخرین وضعیت بازار سکه و طلای داخلی اظهار کرد: در بازار امروز (چهارشنبه ۱۰ اسفند ماه) حدود ۲۲ دلار افزایش اونس جهانی را داشتیم اما طی دو روز گذشته و به تدریج از روز دوشنبه روند کاهشی قیمتها در بازار سکه و طلا آغاز شده و امروز به حداکثر کاهش خود نسبت به اوجی که گرفته بود، رسید و ادامهدار شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: با مدیریت بانک مرکزی در رابطه با کاهش نرخ ارز و کنترل و ثبات آن، علیرغم اینکه در بازارهای جهانی افزایش قیمت داشتیم اما در بازارهای داخلی، روند کاهشی نسبتا خوبی به وجود آمد و بازار امروز در شرایط خوبی قرار گرفت. طی دو روز گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت سکه تمام را شاهد بودیم و مجدد سکه به زیر ۳۰ میلیون تومان بازگشت.
بذرافشان در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه هم نسبت به اوج خود که تا شش میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم پیش رفته بود، کاهش یافته و در حال حاضر در محدوده پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قرار گرفته است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: روند قیمتها کاهشی بوده و بازار از التهاب و نوسانهای هفتههای اخیر خارج شده و طی دو روز گذشته به ثبات نسبی خوبی رسیده است. اکنون مردم میتوانند مبادلات خود را در رابطه با سکه و مصنوعات طلا با توجه به روند کاهشی خوبی که طی ۴۸ ساعت گذشته رخ داده، انجام دهند.
وی ابراز امیدواری کرد که مدیریت بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز همچنان ادامهدار باشد تا طی روزهای آینده شاهد ثبات خوبی در بازار باشیم.
حمیدرضا کاهدی، کارشناس بازارهای مالی در خصوص روند کاهشی دلار به تجارت نیوز گفت : من فکر میکنم دلار روند صعودی خود را تمام کرده است؛ با توجه به اینکه این حرکت به روند دلار در کانال 20 تا 30 هزار تومانی نزدیک بوده است، به نظر میآید دلار قدرت اصلاح تا زیر کانال 44 هزار تومانی را نیز داشته باشد.
این کارشناس بازارهای مالی همچنین در مورد روند کاهشی دلار بیان کرد: اگر این روند را مد نظر قرار دهیم در دو تا سه ماه آینده نیز شرایط باید همینگونه باقی بماند. البته پشت این ریزشهای سنگین باید خبر بنیادینی نیز باشد.
او ادامه داد: باید بحث مذاکرات و نتیجه سفر رئیس آژانس بینالمللی انرژی با توافقاتی همراه شود و در آن صورت حتی 44 هزار تومان نقطه نهایی نیست.
این کارشناس بازارهای مالی افزود: با این حال پس از مدتی دوباره روند افزایشی با توجه به موضوع تورم باز میگردد. از سوی دیگر هر چند روند بلندمدت دلار مثبت است اما در کوتاهمدت اصلاح قیمت را در پیش میگیرد.
این کارشناس بازارهای مالی ادامه داد: بر اساس نمودار ریزش قابل توجهی باید در راه باشد که ممکن است لزوما هم دلیل آن برجام نباشد و مثلا در نتیجه کنترل و قیمتسازی از سوی دولت باشد. البته این در حد تئوری و حرف است و خیلی نمی توانم به این موارد اعتماد کنم چون حداقل در 20 سال گذشته همه روسای بانک مرکزی همین نظریهها را بیان کردهاند.
وی افزود: اما نمودار جزئیات بهتری را میگوید؛ من فکر میکنم فعلا بازار باید اصلاح کند. رشد عجیبی داشته و اصلاح آن طبیعی است. اخبار بنیادی هم در نهایت همین را تایید خواهد کرد و من فکر میکنم در آینده نیز شاید اخبار بهتری منتشر شود. مثلا خبر سفر گروسی میتواند تاثیر بگذارد. باید صبوری کرد ببینیم اتفاق مثبتی میافتد یا نه.
به طور کلی باید این نکته را مد نظر قرار داد که برای کاهش قیمت دلار در طولانیمدت باید شاخصهای اقتصادی دیگری نیز کنترل شود؛ شاخصهایی نظیر تورم و کسری بودجه.
در غیر این صورت ممکن است طی حرکتی اصلاحی و یا خبردرمانی برای مدتی نرخ دلار کنترل شود، اما در بلندمدت در نهایت این اسکناس آمریکایی در مسیری افزایشی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/
ترند
برتر
قیمت سکه
قیمت طلا
قیمت دلار
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده