به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)، با اعلام از سرگيري روابط با عربستان بازارهاي حساس به وقايع سياسي ، شكل نزولي پيدا كرده ، در حاليكه تورّم روند كاهشي ندارد ، چون خُمِ رنگرزي نيست ؛ ارز و طلا لغزان و نزولي شده اند و البته روند افزايشي قيمت نفت هم با وجود تصميم عربستان به كاهش توليد ، متوقف شد .
تورم 49 درصدی و ماه های پیش روی اقتصاد ایران
ناگفته نماند انتشار خبري در نشريه اسراييليِ ها آرتص مبني بر قريب الوقوع بودن توافق احتمالي ميان ايران و آمريكا و تكذيب وزارت خارجه آمريكا نيز جلوي كاهش قيمت نفت را گرفت.
از زمان روي كار آمدن دولت سيزدهم و آغاز دور ديگري از مذاكرات هسته اي دريغ از انتشار يك گزارش شفاف يا حتي يك خط مصاحبه از سوي دست اندركاران تيم مذاكره كننده كه دستكم مردم از روند مذاكرات و نتايج احتمالي آن آگاه شوند يا لااقل نشستي در دانشگاهها و همفكري با استادان همفكر دانشگاهي هيچ ، هيچ و هيچ … بله درست است اين آمريكا بود كه يكطرفه از برجام خارج شد، (مثل پيمانهاي ديگري نظير پيمان محيط زيستي پاريس و نفتا و … و ترجيح اين كشور به امضاي توافقنامه هاي تجارت ترجيحي با كشورها )
اما رييس جمهور جمهوريخواه از برجام خارج مي شود و رييس جمهور دموكرات به برجام باز نمي گردد ، چرا ؟ مگر برجام حاصل تلاش بي سابقه ايران و قدرتهاي غربي نبود؟ چرا دموكراتها به آن باز نمي گردند ؟
قصه ، دو سويهء مفصل دارد كه اينجا مجال توضيحش نيست همينقدر اشاره كنم كه مذاكرات غير رسمي در عمان اين قصه را مفصل تر مي كند . اما آنچه الان مهم است پاسخ به اين پرسش است كه موضوع توافق احتمالي ايران و آمريكا چيست ؟
وزارت خارجه آمريكا تصريح كرده برجام در دستور كارشان نيست پس قرار است چه توافقي صورت بگيرد كه آقاي ايرواني عضو سابق شوراي امنيت ملي در نيويورك با آمريكاييها مشغول رايزني است ؟
واقعيت اينست كه رژیم صهیونیستی ، درگير يك دموكراسي درهم است و نتانياهو نخست وزير اسراييل كه پانزده سال است بر اريكه قدرت تكيه زده همواره سايه دادگاه بالاي سرش بوده و اقدامات به اصطلاح اصلاحي او براي كاهش فشار قوه قضاييه بر خود را به بحراني داخلي تبديل كرده ، او براي مديريت اين بحرانهاي داخلي نياز به ايجاد يك بحران در منطقه دارد و چه موضوعي دم دست تر از ايران .
با اين رويكرد با كمك لابي جمهوري خواه در كنگره ، بايدن و به ويژه دموكراتها را زير فشار گذاشته تا با ايران توافقي صورت نگيرد و ما را وارد درگيري منطقه اي كند ، چالش آب هيرمند و حق آبه سيستان ، مقدمه يا بهتر بگوييم تِستي بود براي درگير كردن ايران در يك بحران منطقه اي … پيش از آن هم موضوع آذربايجان، زمينه ساز تحريك ايران بود .
آمريكاييها به خوبي مي دانند درگيري در منطقه خاورميانه پر هزينه تر از چيزي است كه اسراييل مي پندارد. ازسوي ديگر بايدن براي انتخابات هم نياز به راي دارد و نميتواند در حوزه سياست خارجي جمهوري خواهان را ناديده بگيرد .
رونمايي از موشك هايپرسونيك سپاه نيز علاوه بر تلاش براي ايجاد موازنه نظامي ، پاسخي است به تهدیدات احتمالی و كاهش نگرانيهاي داخلي .
از سرگيري دوباره رابطه ايران و عربستان نيز موجب مي شود عربستان از تركش هاي درگیری های احتمالي منطقه در امان بماند.
همچنين با پا در مياني چين ، چشم باداميها نيز نميخواهند جايي سرمايه گذاري كنند كه در درگيري با يمن و اختلافات جدي عربستان با ايران سرمايه خود را به خطر اندازند.
در واقع عربستان علاوه بر پشت نكردن به پيمان ابراهيم ، جانب اسراييل ، غرب و قرار داد راهبردي با آمريكا را دارد ، چين را هم مانند اهرمي در مقابل غرب ، پشت خود دارد ، درصورتيكه اسراييل در منطقه ماجراجويي كند از تركش هاي آن در امان است و قائله يمن را نيز ميخواباند.
در مقابل ايران با توافق موقت بخشي از داراييهاي مسدود شده خود در عراق و كره جنوبي را به صورت برنامه نفت در برابر غذا دريافت مي كند، زندانيان دو تابعيتي را آزاد مي كند و در عوض غني سازي را محدود مي سازد .
گفتني است داراييهاي مسدود شده نفتي ايران در كشورهاي مختلف خريدار نفت اگرچه اعلام نشده اما بالغ بر ١٣٠ ميليارد دلار برآورد مي شود.
آنچه غرب از آن به توافق موقت ياد كرده بازي برد برد نیست و ايران در شرايط فعلي مي كوشد جنگي در منطقه در نگيرد (همانطور كه آمريكا و غرب به دلايل اقتصادي همين را مي خواهند ) ايران از اهرم چين و درگيري روسيه و اوكراين نهايت استفاده را مي كند ، تا انتقام بگيرد.
اين توافق موقت براي رسيدن به توافق پايدار نيست ، مقدمه انتقام از دشمنان بدطینت منطقه اي است.
با اين توضيح كاهش قيمت ارز و طلا موقت است و به علت تورم كه بارها درباره آن گفته شده ترديدي در افزايش قيمتها وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
تصمیمات آمریکا قیمت طلا را تغییر میدهد؟
انتهای پیام/
نظری ثبت نشده