به گزارش
گلدنیوز ، سیامک قاسمی در پاسخ به این پرسش که پ
یشبینی شما از آینده بازارها چیست و بازارهای چهارگانه بورس، مسکن، ارز، طلا و سکه چه وضعیتی خواهند داشت؟ اظهار داشت: باید سناریوسازی کنیم. من بارها گفتهام مستقل از سناریوهای سیاسی نمیتوانید به پیشبینی برسید. اقتصاد سیاسی و روند چشمانداز مذاکرات برجام، خوشبینیهایی که در رفع تحریمها وجود دارد، میتواند تاثیرگذار باشد.
وی افزود: اتفاقی که دارد میافتد، این است که سال ۲۰۲۴ دوباره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اتفاق میافتد و روز از نو و روزی از نو. اثرات این انتخابات از اواخر امسال شروع میشود، یعنی اینکه از اواخر امسال عملا زمزمههای انتخابات آمریکا شروع میشود.
وی عنوان کرد: الان در آمریکا در این خصوص صحبت میکنند که احتمالا دوره ریاستجمهوری بایدن هم مشابه ترامپ، تک مرحلهای باشد و دوباره ریاستجمهوری به سمت جمهوریخواهان بازگردد. متاسفانه این یعنی آغاز راند جدیدی از انتظارات تورمی در ایران.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برای همین اگر بخواهم درباره چشمانداز آتی اقتصاد ایران صحبت کنم، از دلار شروع میکنم. من همیشه از ارز شروع میکنم، چون اعتقاد دارم که ارز، اقتصاد ایران را حرکت میدهد.
قاسمی متذکر شد: اگر دلار امسال فقط به اندازه تورم حرکت کند، روند طبیعتا افزایشی است. به تناسب همین، قیمت طلا نیز به طور طبیعی افزایش پیدا میکند، اما رشد قیمت طلا از رشد دلار همچنان سریعتر است، زیرا بخشی از تقاضای ارز به سمت طلا به دلیل ممنوعیت معاملات در بازار ارز رفته است.
وی ادامه داد: همچنین به دلیل شرایط اونس جهانی طلا و احتمال افزایش قیمتهای طلا در بازارهای جهانی با کاهش سیاستهای انقباضی آمریکا، رشد طلا سریعتر از دلار خواهد بود؛ مثل سال گذشته.
این کارشناس اقتصادی گفت: در بازار مسکن در حوزه خانههای کوچکمتراژ و ارزانقیمت، همین روند افزایشی را خواهیم داشت؛ حتی سریعتر.
ولی بقیه داراییهای مسکن مثل مسکن تجاری، مسکن اداری و زمین، به دلیل کاهش تقاضا و عدم وجود منابع پولی که عمدتا در خانههای کوچک و ارزانقیمت آمده است، از تورم جا خواهند ماند.
قاسمی افزود: نگاهم به بازار بورس هم مثبت است و از ابتدای سال هم این نگاه را داشتم. البته رفتار بازار بورس با ارز متفاوت است، اما اگر رشد نرخ ارز را داشته باشیم، بازار بورس هم میتواند صعودی باشد.
وی عنوان کرد: کلید سرمایهگذاریها در ایران این است که امسال سرمایهها روی ریال به هیچ قیمتی نماند، چون ماندن روی ریال، یعنی جا ماندن قابل توجه از ارزش واقعی پول و تورم. نکته دوم این است که تا میتوانید، بدهی ایجاد کنید، زیرا در شرایط تورم بالا، ایجاد بدهی عملا بهترین استراتژی سرمایهگذاری است.
روی ریال نماندن و تا جایی که بتوان بدهی ایجاد کرد، دو استراتژی مهم سرمایهگذاری است.
وی خاطرنشان کرد: البته این نکته را بگویم که من همیشه خودرو را بازار سرمایهگذاری در ایران نمیدانم؛ هر چند که خیلی سودهای جذابی را بعضی مواقع ایجاد میکند، ولی به طور مستمر، بازار سرمایهگذاری نیست.
اختلال بین نظام عرضه و تقاضا، خودرو را بازار سرمایهگذاری کرده است؛ وگرنه سالهایی وجود داشته که اصلا در این بازار هیچ تقاضای سرمایهگذاری وجود نداشته است.
وی بیان کرد: سرمایهگذار و فرد اقتصادی باهوش در ایران میداند که ارز، اقتصاد ایران را رهبری میکند و از نظر روانی اقتصاد ایران گره به قیمت بازار خورده است؛ البته در ایران درباره ارز غیررسمی، هیچکس قبولش ندارد.
اگرچه وقتی قیمت دلار پایین میآید، همه قبولش دارند و وقتی بالا میرود، میشود ارزهای تلگرامی که معلوم نیست چه کسی آن را تعیین میکند.
بیشتر بخوانید:
مسیر طلای جهانی به کدام سو است؟
دلار راه رفته را دور زد !
منبع :خبرآنلاین
انتهای پیام/
نظری ثبت نشده