معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت؛
برادران معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: افق برنامه راهبردی مصنوعات طلا و نقره و جواهرات برای سال 1407 است و اهداف کمی و چالشی را در حوزه تولید، صادرات و اشتغال صنعت طلا در نظر گرفته است.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1402/09/10 | 12:09
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ محمد مهدی برادران، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه نمایشگاه بین المللی طلا و جواهر مشهد بیان داشت: برنامه راهبردی مصنوعات طلا و نقره و جواهرات به عنوان یکی از اسناد 22 گانه صنایع عمومی کشور با کمک دفتر تخصصی وزارت صنعت معدن تجارت و مجموعه های زیربط، اساتید دانشگاه، بخش خصوصی و اتحادیه ها مرتبط تهیه شده و توسط فعالان صنعت طلا و جواهر در این نمایشگاه رونمایی شد.
اخبار نمایشگاه طلا و جواهر در هشتمین نمایشگاه طلا و جواهر مشهد
وی افزود: توانمندی های این صنعت در کشور ناظر بر نمایشگاه و چهارمین میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا و جواهر این مهم را ثابت میکند که اهداف برنامه راهبردی قابل دستیابی است و برای حفظ اشتغال، خصوصا استادان و هنرمندان این صنعت نیاز به تعامل با بازار های جهانی هستیم.
برادران در مورد اقدام اخیر دولت مبنی بر تسهیل واردات شمس که می تواند به عنوان یک اقدام مکمل تسهیل صادرات مصنوعات را به ارمغان بیاورد تصریح کرد: در این مدت کوتاه 13 تن شمش طلای با تعرفه گمرکی صفر وارد کشور شده و این مهم به آرامش بازار و صادرات مصنوعات طلا کمک می کند.
وی در بیان ظرفیت های صنعت طلا در کشور با اشاره به وجود بسترهایی در قالب معادن در استان های خراسان، کردستان و آذربایجان شرقی بیان داشت: در این استان ها زنجیره ای از معدن، شمش، مصنوعات، سکه و آثار هنری تخصصی و منحصر به فرد که قابلیت صادرات و تولید فاخر دارند، وجود دارد.
برادران اظهار داشت: جدای از صادرات مصنوعات طلا به 207 نقطه جهان، صادرات طراحی طلا و جواهر به ارز آوری بیشتر این صنعت خلاق است کمک می کند و سبب می شود که جوانان به جای اینکه برای فرصت های شغلی به خارج از کشور بروند این خدمات را در داخل کشور با هزینه کمتر دریافت کنند.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه امروزه طراحی های طلا و جواهر جوانان ایرانی مورد اقبال جهان قرار گرفته است و به صورت خاص در حوزه طراحی باید نقش بانوان را جدی گرفت.
وی با اشاره به انتقاد حضور کمرنگ بانوان در میز طلای تبریز بیان داشت: در میز طلای مشهد این مهم جبران شد و در همایشی از تعداد زیادی از طراحان کشور که در مسابقات بین المللی رتبه های بالایی کسب کرده بودند تقدیر شد.
برادران ادامه داد: در کنار بحث طراحی و نقش بانوان در آن و نقش جامعه هنرمند و مصنوعات طلا و جواهر، تاکید بر تولید طلای صنعتی است است که می توان با بهره گیری از تولید صنعتی طلا، تا 60 درصد کاهش قیمت در مصنوعات طلا داشت و با همان ظاهر، کیفیت طلاهایی با وزن کمتر و اجرت کمتر تولید کرد که این مهم از ویژگی صنعت شدن و تولید انبوه و رقابت پذیری یک صنعت است.
وی در مورد برخی دستاوردهای دولت در صنعت طلا بیان داشت: در این مدت کارخانجات بزرگ طلا که مدتی غیر فعال بودند فعال شدند و صادرات که متوقف بود مجددا آغاز شده و از ابتدای تصمیم دولت برای واردات شمش طلا با تعرفه گمرکی صفر، 13 تن شمش طلا وارد کشور شده که امید می رود این تسهیل واردات به تسهیل صادرات بیانجامد.
رونمایی از سند ملی توسعه فلزات گرانبها و گوهرسنگ ها
برادران خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی برداشت های غلط یا محدود کننده صنعت که مد نظر دولت و قانون گذار در مجلس شورای اسلامی نبوده با کمک اصحاب صنعت دنبال می شود.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه موضوعاتی هم در خصوص شفاف کردن فعالیت صنایع مجاز دنبال شده و مورد اقبال افرادی که می خواهند شفاف عمل کنند قرار گرفته بیان داشت: البته افرادی وجود دارند که می خواهند شفاف عمل نکنند که حساب آنها از صنف و صنعت جدا است.
وی در ادامه با بیان نبود رکود در بازار طلا بیان داشت: لازمه هر حرکت تحولی یک ثبات و آرامش است و بازار خوب یک بازار متلاطم نیست و وقتی بازار تورمی می شود و قابلیت پیش بینی پذیری آن کاهش پیدا می کند اصلا فرصت خوبی برای فروش، صادرات و تولید نیست .
برادران تصریح کرد: آرامش یاد شده ایجاد شمش های بیشتر طلا و نقره در داخل کشور است که در در این بخش صنعت ما به رشد دست پیدا کرده و مجموعه ایمیدرو صنعت معدن اوراق سپرده طلا را ارائه نموده که حجم بسیار زیادی مورد اقبال قرار گرفته است .
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت اذعان داشت: واردات 13 تنی شمش طلا نشان میدهد بازار نگران فضای تورمی نیست و در این بازار هر کاسبی که تخصص بازاریابی دارد سود خواهد برد و فردی که کالای خود را نفروشد تا قیمت ها بالا برود ضرر خواهد کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه جدا از راهکار صادرات و تولید طلا برای اقشار بالای جامعه به لحاظ درآمدی باید مزیت هایی را برای عموم جامعه ایجاد کنیم بیان داشت: امروز با بانک ملی تفاهمی منعقد شد تا وام های خاصی ویژه صنعت طلا اختصاص یابد که همه شرکت کنندگان در نمایشگاه می توانند از این وام ها برخوردار شوند.
برادران اظهار داشت: این تجربه در برخی از صنایع وجود دارد که با تزریق تسهیلات در قالب خرید توانستند به مزیتی دست پیدا کنند که برای برخی از اقشار به ویژه کارمندان می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی با بیان اینکه کشور در دو سه سال اخیر در حوزه ها و صنایع مختلف رشد بسیار خوبی داشته ولی تا سطح مورد انتظار جامعه فاصله است افزود: کشور نسبت به نمودار مورد انتظار با شیب متناسب در حال حرکت است ولی همچنان زیر خط بوده و فقط کم توجهی به موضوع توسعه اقتصادی داخل کشور در دهه 90 به نوعی جبران شده است.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد و گفت : به این توسعه امید می رودتا بتوان جبران مافات گذشته را کرد و به سطح انتظار رسید چرا که با رسیدن به آن سطح، اشتغال های ایجاد شده نیز به سطح درآمد خواهد رسید و در سال های آینده موجب رفاه خانواده ها و افزایش قدرت خرید خواهد شد.
برادران اذعان داشت: فعلا اشتغال های ایجاد شده ودرآمدهای خانواده ها صرفا چاله های سال های قبل را پر می کند و بار تورمی سال های قبل را جبران می کند.
وی در ادامه با اشاره به انتقادی که به برخی روش های سد کننده راه صادرات و تاکید بر ضرورت هدف گذاری کمی و پرهیز از شعاری حرف زدن گفت: انتظار ما از مجموعه دستگاه هایی که در فرایند صادرات موثر هستند این است که کالاهای صادراتی در حوزه مصنوعات طلا و جواهر در فاصله 48 ساعت صادر شود و راهکار عملیاتی ایجاد گمرکات تخصصی در فرودگاه هم برای تحقق این مهم پیشنهاد شده است.
برادران تصریح کرد: اگر افرادی از قبل با ذهنیت های منفی و بازدارنده در مسند ها فعالیت دارند و یا آیین نامه هایی که به صورت خاص طراحی شده و در سال های منتهی به آغاز فعالیت دولت فعلی ، آمار صادرات و واردات طلا را به صفر کاهش داده، بایستی این افکار و آیین نامه ها به نفع خدمتگذاری به مردم تغییر کند.
وی اذعان داشت: در این راستا نیز از یکی از تولید کنندگان ماشین آلات حوزه طلا، درخواست شد یکی از ماشین آلات گران قیمت تخصصی که اخیرا رونمایی شده است و در حوزه عیار سنجی از ماشین های تخصصی محسوب می شود به صورت رایگان در اختیار سازمان ملی استاندارد قرار دهد تا صنعت طلا از آزمایش های تخریبی و زمان بر رهایی پیدا کند و اصحاب صنعت بتوانند از این دستگاه استفاده کنند و برادران بر ضرورت صرف فعل توانستن با کمک رسانه ها و جامعه صنعتی تاکید کرد و بیان داشت: در صنعت طلا همه چیز اعم از هنرمند، سرمایه، نیروی کار ، بانوان متخصص، بازار خارجی و داخلی خوب،ماشین آلات صنعتی، صنایع مکمل، مهیاست تا کارگروه ملی در قالب شورای راهبری اهداف و برنامه های راهبردی صنعت طلا را رصد خواهد کند.
گفتنی است در نمایشگاه تخصصی صنعت طلا و جواهر مشهد علاوه بر رونمایی از برنامه راهبردی صنعت طلا ، از ماشین آلات جدید با قابلیت خاص CNC طلا و ساخت طلا با گرماژ پایین، شمش 5.9 دارای بهترین سطح از خلوص طلا در جهان، چندین اثر فاخر هنری برگرفته از آیات قرآن و المان های مرقد امام رضا(ع) و معماری اسلامی و چندین محصول دانش بنیان در حوزه ماشین آلات صنعتی رونمایی شد.
انتهای پیام/
ترند
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده