توافق تجاری «قریبالوقوع» آمریکا و پاکستان؛
وزیر خارجه پاکستان بهتازگی گفته که این کشور در آستانه توافق تجاری با آمریکاست؛ توافقی که هر چند جزئیات زیادی درباره آن منتشر نشده است اما به نظر میرسد برای واشنگتن منافعی در بخش معادن دارد.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1404/05/05 | 11:05
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا به نقل از آناتولی، اسحاق دار، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه پاکستان با ابراز امیدواری نسبت به روابط تجاری فزاینده بین اسلامآباد و واشنگتن گفته که پاکستان به دستیابی به توافق تجاری با آمریکا بسیار نزدیک است.
وی در گفتوگو با اندیشکده شورای آتلانتیک گفت: فکر میکنم که به توافق نهایی با آمریکا بسیار نزدیک هستیم. تیمهای ما در واشنگتن بودهاند؛ به دستور نخست وزیر کمیتهای برای تنظیم توافق تشکیل شده و قرار نیست ماهها یا هفتهها طول بکشد، بلکه درباره چند روز حرف میزنیم.
اظهارات وی تنها چند روز ساعت پس از دیدارش با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا مطرح شده است؛ دیداری که در آن طرفین درباره مسائل دوجانبه و منطقهای شامل تقویت تجارت دوجانبه و بهبود همکاری در بخش مواد معدنی حیاتی و همچنین استخراج بحث و تبادل نظر کردند.
به گفته دار، این توافق شامل همکاری در حوزه تجارت و مواد معدنی است و وی کارآفرینان آمریکایی را به سرمایهگذاری در منابع طبیعی وسیع پاکستان به ویژه در بخش استخراج میادین گازی دریایی دعوت کرده است. وی همچنین اضافه کرد که نهادهایی همچون بانک صادرات-واردات آمریکا و همچنین بانک جهانی آماده حمایت از سرمایهگذاران آمریکایی هستند.
وی با اشاره به اینکه ارزش منابع طبیعی پاکستان ۶ تا هشت تریلیون دلار برآورد میشود، تاکید کرد که «ظرفیت بزرگی در این کشور وجود دارد.» هرچند دار در این گفتوگو به جزئیات توافق تجاری نپرداخته است اما به نظر میرسد که سرمایهگذاری آمریکا در حوزه استخراج طلا و مس در پاکستان بخشی از توافق با اسلامآباد باشد.
پروژه «رِکو دیک» یکی از بزرگترین پروژههای معدنی پاکستان محسوب میشود که انتظار میرود ۷۰ میلیارد یورو در قالب جریان نقدی آزاد و ۹۰ میلیارد دلار در قالب جریان نقدی عملیاتی برای اسلامآباد به ارمغان بیاورد.
شرکت استخراج معادن و فلزات کانادایی «بریک گلد» که بهعنوان بزرگترین تولیدکننده طلای جهان شناخته میشود به همراه دولت مرکزی پاکستان و محلی بلوچستان به طور مشترک مالکیت این پروژه را در اختیار دارند.
سرمایهگذاری برای فاز اول این پروژه که قرار است از سال ۲۰۲۸ تولید طلا و مس را آغاز کند، در مرحله رایزنی با چند بانک مختلف قرار دارد.
بریک گلد ۵۰ درصد و نهادهای دولتی فدرال و ایالتی پاکستان ۵۰ درصد دیگر سهام این پروژه را در اختیار دارند. به نوشته رویترز، انتظار میرود که در فاز نخست این پروژه سالانه ۲۰۰ هزار تُن مس تولید شود. در فاز دوم نیز تولیدات دوبرابر خواهد شد.
استخراج طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده