در ایران بخش خصوصی مقابل دولت است و زبان مشترک ندارند؛
مسعودی عنوان کرد: سند فعلی توسعه گوهر سنگ به برنامه راهبردی نیاز دارد و این برنامه راهبردی مشخص کند سیاست صنف و صنعت گوهر سنگ در مورد هر ماده معدنی چیست و این برنامه راهبردی را انتظار می رود دانشگاه ها تدوین کنند.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1402/12/08 | 11:12
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)؛ دکتر فریبرز مسعودی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در همایش فرصت های بینالمللی صادرات گوهر سنگ ایران بیان داشت: صنعت گوهر سنگ کشور برای توسعه نیازمند گامی نو است که این گام نو، نیازمند برنامه راهبردی است و هر بخش باید کار خود را پیش ببرد.
وی افزود: در حال حاضر در کشور 3 قطب دولت که شامل (گمرک، سازمان استاندارد، سازمان توسعه تجارت، ایمیدرو) و قطب صنف که شامل (تشکل ها، اتحادیه، اصناف، تعاونی ها) و قطب مراکز علمی و دانشگاه ها است که هر کدام باید در حوزه کاری خود برای توسعه صنعت گوهر سنگ فعالیت کنند.
مسعودی با بیان اینکه قطب دولت باید سیاست گذاری کلان و تصحیح قوانین را انجام دهد گفت: ایمیدرو نیز باید تصحیح قوانین کند و برگزاری نمایشگاه جز وظیفه کارنامه او محسوب نمی شود.
وی ادامه داد: ایمیدرو تا کنون در طرح توسعه گوهر سنگ ها خوب کار کرده ولی اکتشاف با سازمان زمین شناسی و معدنی کشور است که از ایمیدرو انتظار می رود انجام می دهد.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه تشکل ها کار خرید، فروش بازاریابی و توسعه تجارت و دانشگاهیان هم ارائه طرح ها را برعهده دارند بیان داشت: تشکل ها نباید استاندارد تعریف کنند و استاندارد سازی و تعریف استاندارد وظیفه دانشگاه ها و پیاده سازی آن وظیفه تشکل است.
وی خاطر نشان کرد: علم بهتر است یا ثروت سوال غلطی است که همواره در جامعه مطرح می شود و اساسا علم در خدمت ثروت و افزایش ثروت است.
مسعودی با تاکید بر ضرورت ایجاد انسجام و اتصال و ارتباط این کلاف ها بیان داشت: ایمیدرو در زمینه طرح توسعه گوهر سنگ اقداماتی را انجام داده است و همچنین انجمن هایی نیز در این حوزه تشکیل شده است و اکنون که زمینه ای برای برگزاری نمایشگاه ایجاد شده باید هماهنگی هایی برای الگو برداری از سیاست های کشور های فعال در حوزه گوهر سنگ انجام شود و سیاست، استراتژی، برنامه کشور در هر ماده معدنی مشخص شود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر چین دارد دنیا را می خورد و کشور چین جز موانع صادراتی کشور است.
گوهرسنگ چیست و اجزای تشکیل دهنده آن چه چیزهایی است؟
محمود بندرچی، مدیرعامل شرکت رستاک پاد ویژن بیان داشت: عدم تجمیع فعالان گوهرسنگ زیر یک سقف از مشکلات حوزه گوهر سنگ است و متاسفانه امروز هر فردی با 40 تا 50 نفر عضو یک تشکل می زند که برای توسعه صنعت باید تشکل ها زیر نظر خانه گوهر سنگ تجمیع شوند و کمیته تخصصی ماشین آلات، اکتشافات، کمیته فرآوری، صادرات و... داشته باشند.
وی با بیان اینکه متاسفانه علیرغم تعدد تشکل ها، اقدام مثبتی برای صنف نشده است گفت: با توجه به اینکه آرزوی صنعت گوهرسنگ برپایی نمایشگاه تخصصی بوده است و این موقعیت ایجاد شده ولی از پشت خنجر زدند.
بندرچی با بیان اینکه صنعت گوهرسنگ در بحث ماشین آلات و طراحی حرف برای گفتن دارد ولی نمی تواند از آن بهره برداری کند اذعان داشت: متاسفانه در صنعت گوهر سنگ منافع فردی بر منافع عمومی ترجیح داده شده است که برای ارتقا این حوزه بایستی وحدت رویه ایجاد شود و منافع صنفی بر منافع جمعی مقدم باشد.
وی در ادامه بیان داشت: دلیل موفقیت کشور های ترکیه و تایلند همکاری دولت با بخش خصوصی است ولی در ایران بخش خصوصی مقابل دولت است و زبان مشترک ندارند و هر کسی در جزیره خود زندگی می کند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده