سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو:

رسالت مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو توسعه بخش فرآوری است

پورکریمی عنوان کرد: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو در بخش های مختلفی فعالیت می کند ولی بخش اصلی و رسالت این مرکز، توسعه بخش فرآوری است.

پروانه کاوسی(خبر نگار)

1403/01/25 | 11:01

نظری ثبت نشده

رسالت مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو توسعه بخش فرآوری است

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(سایت طلا گلدنیوزضیاء الدین پور کریمی، سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو بیان داشت: به طور مثال معادنی که می خواهند طراحی کارخانه فرآوری انجام دهند میتوانند  با روش های متداول و با ادبیات دانش بنیان  در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو رشد کنند.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو در حوزه شناسایی مواد معدنی نیز تجهیزات زیادی دارد و نزدیک به دو دهه است در این زمینه فعالیت می کند گفت: این مرکز در بحث های اکتشافی ایمیدرو (که اکنون  80 درصد پهنه های اکتشافی کشور را انجام می دهد) تا آنالیزهای خاص و عناصر استراتژیک را با استفاده از تجهیزاتی که در اختیار دارد را مدیریت می کند.

پورکریمی اذعان داشت: این مرکز در اکثر زمینه های فرآوری و شناسایی، ساخت تجهیزات و.. به غیر از مسائل پرتوزا که متولی آن محیط زیست است فعالیت دارد.

سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو ادامه داد: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو در بحث تجهیزات نیز، می تواند دانش فنی تجهیزات مورد نیاز را تا جایی که صنعت نتواند تامین کند، توسعه دهد و در مقیاس متوسط و کوچک برای معادن کوچک مقیاس این کار را انجام دهد.

سرویس دهی بخش گوهرسنگ مرکز از اوایل سال 1403

وی در بیان فعالیت های دو ساله مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو در زمینه گوهر سنگ ها بیان داشت:  این مرکز، سال گذشته بیشتر به بحث تجهیز حوزه گوهرسنگ پرداخته و سال 1402 بیشتر به بحث آموزش پرداخته است و از اوایل سال 1403 بخش گوهر سنگ مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو قابلیت سرویس دهی دارد.

نقش مرکز در شناسایی الماس و صدور گواهی نامه های سنگ ها

پور کریمی با بیان اینکه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو در دو بخش گوهر تراشی و گوهر شناسی فعال است و در بخش گوهرشناسی تجهیزات خاصی مانند شناسایی الماس را دارد که می تواند نقش مهمی را ایفا کند بیان داشت:  با توجه به اینکه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو، در حوزه شناسایی مواد معدنی یکی از نهاد های یونیک کشور است و برای بحث تایید گواهی نامه های گوهر سنگ ها می تواند نقش اساسی ایفا کند.

تخصیص 25 درصد درآمد ایمیدرو به فعالیتهای پژوهشی

وی گفت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو  یک مرکز تمام دولتی است که زیر نظر ایمیدرو فعالیت داشته  و اساسا یکی از مدیریت های ایمیدرو است و با توجه به اینکه ایمیدرو بر اساس سیاست ها بخش خاصی از درآمد خود را (به میزان 25 درصد درآمد ایمیدرو) به پژوهش اختصاص داده است.

 سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو تصریح کرد: با توجه به اینکه گوهر سنگ یکی از بخش های ایمیدرو است با همکاری مدیریت پژوهش ایمیدرو و معاونت برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو می توان بودجه خاصی را برای آن تهیه و کارهای مشترکی را انجام داد.

فعالیت مشابه مرکز با شرکت MIN-TEC آفریقای جنوبی

وی در مورد شکل فعالیت مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو  بیان داشت: شکل فعالیت این مرکز مانند شرکت (مینتک) MIN-TEC آفریقای جنوبی است  و ساختار اداره کردن این مرکز مشابهت با MIN-TEC دارد ولی به لحاظ سبقه، شرکت مینتک سابقه 90 ساله در حوزه گوهر سنگ دارد.

پور کریمی اظهار داشت: در حوزه گوهر تراشی شرکت (مینتک) MIN-TEC با بکارگیری بخش ضعیف جامعه به عنوان  مسئولیت اجتماعی زنان بد سرپرست و بدون سرپرست توانمند می کند که طرح گوهر سنگ ایمیدرو هم این کار را در اقصی نقاط کشور انجام می دهد و با ایجاد کارگاه ها و ارائه آموزش ها در این حوزه با سیاست هایی به بخش خصوصی کمک می دهد تا  توانمند شوند.

 سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو  اذعان داشت: این  رویکرد باعث می شود  سواد عمومی جامعه در این حوزه افزایش یابد و مشاغل خانگی را توانمند شود.

وی خاطر نشان کرد: یکی از مزایای که نسبت به ایمیدرو وجود دارد این است که در آفریقای جنوبی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی حلقه واسط صنعت و دانشگاه است و با دانشگاه ارتباط مستقیم دارد ولی در نهایت کاری که انجام می شود پیاده سازی دانش فنی در صنعت و تامین  بودجه های تحقیقاتی آن از صنعت است.  

مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو نقطه افتخار جمهوری اسلامی

پور کریمی در ادامه احداث مرکزی مانند مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایمیدرو را یکی از معجزات دوره بیش از 40 سال جمهوری اسلامی  دانست و بیان داشت: احداث این مرکز از نقاط پر افتخار تلقی می شود.

وی تصریح کرد:  رشته فرآوری مواد معدنی ذاتا از رشته مهندسی شیمی، متالوژی و معدن گرفته شده است و شاید در دورانی که 4 تا 5 سال از راه اندازی این رشته در مقطع کارشناسی ارشد نگذشته بود و  هنوز در این رشته فارغ التحصیل مقطع دکتری داخل کشور  وجود نداشت،  یک فکر متعالی در مجموعه وزارت صنایع معادن شکل گرفت و در مجلس تقویت و حاکمیت بر آن باور داشت و مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی در فضایی مناسب و در حد استاندارد های بین المللی توسعه داده شد.  

انتهای پیام/

 

برچسب:

الماس

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت