تداوم 25 ساله مشکلات حوزه گوهرسنگ
در حوزه گوهر سنگ کشور خطوط متناوب و پتانسیل زیادی نهفته است که با احیا این پتانسیل ها ثروت و دارایی بسیار زیادی برای کشور ایجاد می شود.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/02/01 | 14:02
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(سایت طلا گلدنیوز)،محمدرضا موثقی نیا، معاون وزیر و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: گوهر سنگ ها نقش و جایگاه بسیار بالایی در اقتصاد کشور دارند که بایستی برای بالابردن نقش و جایگاه این حوزه تلاش کرد.
وی افزود: در حوزه گوهر سنگ کشور خطوط متناوب و پتانسیل زیادی نهفته است که با احیا این پتانسیل ها ثروت و دارایی بسیار زیادی برای کشور ایجاد می شود.
بازدید از اولین نمایشگاه بینالمللی گوهر سنگها، ماشینآلات، تجهیزات و صنایع وابسته یکی از بهترین نمایشگاه هایی بود که بازدید کردم و با بازدید این نمایشگاه احساس کردم خیلی کارها در حوزه گوهر سنگ وجود دارد که باید انجام شود.
زهره والایی گوهر شناس با تاکید بر اینکه در طی 25 سال فعالیت در حوزه گوهر سنگ ها همیشه در نشست های تخصصی مشکلات حوزه گوهر سنگ مطرح شده و تمام حرف ها دائما تکرار شده است بیان داشت: اگر می خواهیم واقعا به بازار گوهر سنگ ها توجه شود و سهم چند صدم درصدی ایران در بازار جهانی را تبدیل به سهم به حق کشور کنیم باید از استعداد جوانان استفاده شود و پول در اختیار افراد متخصص این بازار که آشنا به چالش های این بازار هستند قرار گیرد.
وی که از نسل اول گوهر شناسان کشور است بیان داشت: در 25 سال فعالیت در حوزه گوهر سنگ ها تاکید بر جذب مردم به حوزه سنگ ها داشته ام که معترضانه گفتند، مردم وقتی نان ندارند بخورند چطور به سمت بازار سنگ بروند، در صورتی که اگر می خواهیم مردم نان داشته باشند ضروری است که به حوزه گوهر سنگ ها توجه ویژه شود.
والایی با بیان اینکه در راستای توجه به حوزه گوهر سنگ ها باید مقداری از پول های بلوکه شده را در اختیار بخش خصوصی قرار داد گفت: البته سپردن کارها به بخش خصوصی فقط در حد ادعا نباشد که در طول این همه سال شاهد آن این مهم بوده ایم و هیچ تاثیری از واگذاری کارها به بخش خصوصی دیده نشده است.
وی اذعان داشت: اکنون با تداوم مشکلات حوزه گوهر سنگ ها، صنعت گوهر سنگ به جایی رسیده که چند متولی پیدا کرده که با یکدیگر همسو نیستند.
این گوهر شناس ابراز امیدواری کرد: امید می رود در سال های آتی آرزوی فعال شدن و به ثمر نشستن این بازار و استفاده کردن جوانان ایرانی که حق آنها استفاده و برخورداری از این نعمت است محقق شود.
فریبا عوض زاده مدرس دانشگاه طلا، جواهر، سکه و نقره تهران در مورد برگزاری کارگاه های آموزشی دانشگاه طلا و جواهر در حوزه گوهر سنگ ها بیان داشت: در کارگاه آموزشی حوزه گوهر سنگ ها علاوه بر راندهای عملی سنگ فیروزه افسانه های سنگ ها نیز بیان می شود.
وی افزود: در این کارگاه های آموزشی افسانه های مربوط به فیروزه و انرژی های سنگ ها، در مورد سبک های مختلفی که طراحانان جواهر در طول تاریخ اجرا می کردند اطلاعات مختصر و مفید ارائه می شود.
وی در مورد افسانه های مطرح شده در مورد سنگ ها بیان داشت: یکی از افسانه ها در مورد سنگ آمیتیست است که خدای شادی و سرور از انسان ها عصبانی می شود و دو ببر را بر سر راه انسان قرار می دهد و دختری به نام آمیتیست از آنجا می گذشته در برابر ببرها قرار می گیرد.
عوض زاده با تاکید بر اینکه این افسانه ها را نمی توان منکر شد اظهار داشت: در زندگی همه چیز را از زیر میکروسکوپ نمی توان پیش برد و هر روز در این کائنات شاهد وجوهی از زندگی هستیم که با هیچ سوال علمی نمیتوان برای آن پاسخ پیدا کرد.
این مدرس دانشگاه طلا، جواهر، سکه و نقره تهران اذعان داشت: بهتر است خودمان را برای درک این شگفتی ها بدون تعصب آزاد بگذاریم.
وی تصریح کرد: دانشجویان و علاقمندان به حوزه سنگ ها بسیار علاقمند به دانستن اطلاعات در این حوزه هستند و از این مباحث تاریخی و عملی این حوزه استقبال می کنند.
عوض زاده اظهار داشت: در مورد وضعیت آموزش طلا و جواهر در دانشگاه بیان داشت: نقصان در همه جا وجود و تنها مختص دانشگاه طلا و جواهر نیست ولی همین که در هر مرحله ای با ایجاد چالش و مشکل، سعی در رفع مشکلات انجام می گیرد نشان از این است که به ارتقا رشته بیشتر اهمیت داده می شود.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه طلا و جواهر واحد و نقره تهران بسیار افق های بازی را برای مدرسین ایجاد می کند و هر چیزی را که اساتید نیاز داشته باشند در اختیار قرار می دهد و حمایتگر مدرسین هستند و اساتید دانشگاه اساتیدی مجرب و سطح بالا هستند و تلاش می کنند که دانشجویان را به رتبه های بین المللی آشنا کنند.
انتهای پیام/
سنگ قیمتی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده