مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها با بیان اینکه اگر قوانین واردات و صادرات اصلاح شود قطعا بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاران داخلی و خارجی خود را برای این مسئله مهم جذب کند، گفت: یکی از شاه کلیدهای رونق اقتصادی گوهرسنگها، اصلاح قوانین واردات و صادرات است.
امیر کشانی(سردبیر)
1403/02/19 | 13:02
به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، ملیحه سلطانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص اقدامات ۷ ساله دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها، اظهار کرد: ما باید زیرساختها را به چند بخش اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، توسعه شهری و اجرای قوانین تقسیم کنیم. همانطور که میدانید دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها وابسته به معاونت صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است و یک امتیاز جهانی نیز محسوب میشود.
وی با بیان اینکه این امتیاز باعث میشود تا تمام ارگانهای مرتبط به ما کمک کنند، ادامه داد: ما در این ۷ سالی که گذشت توانستیم دست تنها اقدامات خوبی را در زمینه فرهنگی، اجتماعی و آموزشی انجام دهیم، همچنین موضوعاتی مانند زیرساختهای شهری، ایجاد ۲ موزه و یک هنرستان تخصصی از جمله اقدامات است اما در بخشهای اقتصادی و ایجاد قوانین بسیار نقص وجود دارد.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها افزود: باوجود تمام تلاشها و پژوهشهایی که انجام دادهایم به نوعی درد و درمان را مشخص کرده و بارها در جلسات متعدد کمیسیونها، راهحلها را مطرح کردهایم، اما متاسفانه در مسائل اقتصادی مانند واردات و صادرات و ایجاد قوانین جدید بسیار ضعف داریم و به هیچ شکلی با ما همکاری صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه نهادهای مختلف از جمله بانک مرکزی و وزارت صمت با ما همکاری نمیکنند، تصریح کرد: این موضوع در کمیسیون اصل ۹۰ نیز مطرح شده اما هیچ همکاری صورت نگرفته است. اقداماتی که برای ما از سوی نهادهای مختلف انجام شده شرط لازم است اما شرط کافی در مباحث اقتصادی نیست.
سلطانی عنوان کرد: با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی و جو خوبی که بر گوهرسنگها ایجاد شده و مردم شناخت پیدا کردند، اگر زیرساختهای ایجاد قوانین برطرف شود قطعا اشتیاق افراد بیشتر خواهد شد و این امر باعث میشود تا نگاهها در این زمینه تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قطب طراحی زیورآلات جواهر منطقه هستیم، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این زمینه ما دست خالی بودهایم، اقدامات خوبی انجام دادهایم، اما اگر خواستههای ما توسط کمیسیون اصل ۹۰ عملیاتی میشد قطعا اتفاقات خوبی رخ میداد.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها اظهار کرد: جوانان تاکنون نمیدانستند که ساخت و طراحی زیورآلات و گوهرشناسی چه دنیای بزرگی است، اما اکنون نگاهها تغییر کرده و دید بهتری نسبت به این مسئله وجود دارد. در حال حاضر دانشگاه فردوسی مشهد در ایجاد زیرساختهای این مسئله مهم پای کار آمده و تعدادی رشتههای دانشگاهی ایجاد شده است. همچنین دانشگاه نیشابور در مقطع کارشناسی و در حوزه طلا و جواهر و طراحی زیورآلات تدریس میکند.
وی اضافه کرد: همچنین دانشگاههای غیرانتفاعی از جمله جهاددانشگاهی مشهد در مقطع کاردانی این موضوع را در برنامه آموزشی خود قرار دادهاند. هنرستان تخصصی شهید چراغچی نیز به صورت تخصصی موضوع گوهرسنگها را دارد و امتیاز آن را گرفته است.
سلطانی تصریح کرد: به هر حال ما سعی کردیم جو ذهنی جوانان و صنعتگران را به سمت خوبی هدایت کنیم و این امر مستلزم آن است که مجموعههای مختلف با ما همکاری کنند و قوانین واردات و صادرات تغییر کند؛ در غیر این صورت طراحان ما با نبود بازار مواجه میشوند و ما باید بتوانیم محصولاتی را که تولید کردهایم، صادر کنیم.
وی گفت: ما باید بتوانیم وسیلههای سختافزاری تراش را از کشورهای دیگر وارد کنیم و نباید در خصوص این موارد پیش پا افتاده با چالشهایی مواجه باشیم. در این ۷ سال به قدری تعدد شهردار را در مشهد شاهد بودیم که هر زمان خواستیم با آنها صحبت کنیم متوجه شدیم که شهردار تغییر کرده و نتوانستیم ارتباط خوبی با آنها برقرار کنیم.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها افزود: ما در شهرداری مشهد ردیف بودجهای برای گوهرسنگها نداریم و این امر باعث شده تا آنها هزینهای را برای ما تقبل نشوند. همچنین هنوز یک المان ماندگار از اینکه نشان دهد مشهد شهر عقیق، فیروزه و گوهرسنگ است را نداریم.
وی در خصوص وضعیت تفاهمنامه همکاری دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها با آستان قدس رضوی را اینگونه مطرح کرد: متاسفانه ساختار اداری آستان قدس رضوی بسیار سخت است و ارتباط برقرار کردن را مشکل میکند. ما در این حوزه رایزنیهایی را انجام دادهایم اما متاسفانه با گارد بسیار عجیب آستان قدس مواجه شدیم.
سلطانی با بیان اینکه آستان قدس رضوی برای تاسیس موزه جدید در ۴ سال آینده قولهایی به دبیرخانه گوهرسنگها داده بود، اضافه کرد: ما در ادامه این صحبت درخواست کردیم تا فعلا یک سالن از آستان قدس رضوی را در اختیار ما قرار دهند تا در آینده این موزه جدید تاسیس شود، اما روندهای اداری کُند است و ما هنوز نتوانستیم در این زمینه ورود کنیم.
وی در خصوص وضعیت اشتغال در حوزه گوهرسنگها، اظهار کرد: افرادی که در حوزه گوهرسنگها فعالیت میکنند وضعیت بهتری از حوزههای دیگر صنایعدستی دارند و سایر رشتههای صنایعدستی حامی ندارند. بنابراین وضعیت هنرمندان حوزه گوهرسنگها خوب است، اما شرط کافی نیست.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها خاطرنشان کرد: زمانی موضوع گوهرسنگها رونق پیدا میکند که بخش خصوصی تمایل داشته باشد به این سمت بیاید و توانایی صادرات داشته باشد. زمانی بخش خصوصی بداند که میتواند محصولات را صادر کند قطعا صنعتگران گوهرسنگ میتوانند کار را برای آنها فراوری کنند و این امر منجربه رونق تولید میشود.
وی با بیان اینکه یکی از شاه کلیدهای رونق اقتصادی گوهرسنگها اصلاح قوانین واردات و صادرات است، خاطرنشان کرد: اگر قوانین واردات و صادرات اصلاح شود قطعا بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاران داخلی و خارجی خود را برای این مسئله مهم جذب کند. در کشورهای دیگر این مسائل برای سرمایهگذاری بسیار ساده است و اصلا قوانین دست و پاگیر ندارند.
انتهای پیام
سنگ قیمتی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده