فرصت خوب بازارهای آفریقا برای صنعت گوهر سنگ
در همایش فرصت های صادراتی گوهرسنگ مطرح شد: ایران بازار هدف کشور چین است و عمده سنگ های موجود در کشور و حتی سنگ های به نمایش درآمده در اولین نمایشگاه گوهرسنگ نیز ، سنگ های چینی است.
فرشاد ستوده نیا(خبر نگار)
1402/12/09 | 13:12
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز) ؛ مهدی آذر کیش، فعال رسانه ای گوهرسنگ در همایش فرصت های بینالمللی صادرات گوهر سنگ ایران بیان داشت: متاسفانه حجم واردات گوهر سنگ ها به کشور آنقدر زیاد است که نمی توان به صادرات فکر کرد و ایران خود مصرف کننده سنگ می باشد.
وی اظهار داشت: روزانه 40 تا 50 فروشنده هندی در بازار رضای مشهد سنگ های قاچاق خود را می فروشند و کسی هم نمی تواند جلوی آنها را بگیرید ولی خریدار عراقی برای بردن یک سنگ داخلی که حاصل دست رنج فعالان صنف گوهر سنگ و گوهر تراشان است باید از گمرک تهران نامه بگیرد در صورتی که مرکز تبادل سنگ ها شهرهای سیرجان و مشهد است.
آذر کیش در ادامه مشکل دیگر صنف گوهر سنگ کشور را نبود ابزار پیشرفته برای گوهر تراشی عنوان کرد و بیان داشت: جوانان برای گوهر تراشی در کشور ابزار تراش ندارند و با توجه به ممنوعیت واردات دستگاه های تراش باید ابزار سر هم کنند در حالی که برای توسعه صنعت گوهرسنگ بایستی به جای واردات این میزان سنگ خارجی دستگاه گوهر تراشی وارد کشور می شد و از روی آن کپی زده می شد.
آذرکیش در ادامه با بیان اینکه 5 سال پیش در روستاهای خراسان جنوبی کسی نمیدانست سنگ های زیر پای آنها چه است ولی اکنون در همین روستاهای خراسان جنوبی مهاجرت معکوس انجام شده و جوانی که برای کار به شهر رفته بوده، اکنون به روستای خود برگشته و گوهر تراشی می کند.
وی با بیان اینکه با برگزاری جلسات و حرف زدن مشکلات حوزه گوهرسنگ حل نمی شود بیان داشت: امروزه در روستاهای خراسان به واسطه اشتغال ایجاد شده از تراش گوهرهای نیمه قیمتی که برخی از فعالان گوهر سنگ آنها را به حساب نمی آورند مهاجرت معکوس ایجاد شده است.
این فعال رسانه ای به قدرت بالای فضای مجازی اشاره کرد و بیان داشت: این مهاجرت معکوس به لطف فضای مجازی انجام شده و اکنون به منظور تقویت این اشتغزایی، مهمترین اقدام و حمایت برای جوانان فعال در روستاهای خراسان رساندن ابزارهای تراش به دست آنها است.
مدرسی، فعال اقتصادی در حوزه گوهر شناسی نیز در این نشست بیان داشت: برای موفقیت در تجارت گوهر سنگ ها حضور فعال در نمایشگاه های بین المللی موثر است و اگر بتوان فعالان حوزه گوهر سنگ حضور فعال در نمایشگاه های بین المللی داشته باشند به رفع بسیاری از مشکلات کمک میکند
وی افزود: اولین نمایشگاه بین المللی گوهرسنگ ها اکنون مقارن با نمایشگاه طلا و جواهر تایلند برگزار شده است که این ضعف بزرگی برای نمایشگاه و صنعت است که ضروری است در دوره های بعدی تاریخ برگزاری آن اصلاح شود.
مدرسی خاطر نشان کرد: در حال حاضر به دلیل نبود قوانین واردات سنگ های قیمتی به کشور به صورت غیر قانونی انجام می شود که معضل بزرگی است.
سهیل زاده، مدیر یک مجموعه تولیدی با تاکید بر اینکه مشکل بزرگ مجموعه گوهر سنگ ها متولیان این امر هستند بیان داشت: در مجموعه گوهر سنگ نمی تواند متولی یک نفر باشد و باید یک کارگروه متشکل از کارشناس، گوهر شناس، معدن دار و صادر کننده باشد تا بتوانند در کنار هم تصمیم بگیرند و متولی بزرگی برای مجموعه گوهر سنگ باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر سرعت پیگیری امور و مشکلات حوزه گوهر سنگ بسیار پایین است و قرار گرفتن گوهر سنگ ها در گروه 4 کالایی در حالی که می تواند ارزآوری داشته باشد از موارد مهمی است که باید بازنگری و رفع شود.
آرش قیطاسوند، مدیر شتابدهی مرکز نوآوری ایمیدرو نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت تولید محصولات با کیفیت برای عرضه و صادرات بیان داشت: اگر همه مشکلات صادرات حل شود ولی محصول با کیفیتی برای ارائه نداشته باشیم توسعه صنعت گوهر سنگ رقم نمی خورد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تعداد تراشکاران حرفه ای ایران نیز انگشت شمار است گفت: در حال حاضر علاوه بر مشکلات حوزه گوهر سنگ ها در زنجیره ارزش معدن نیز مشکلات استخراج، اکتشاف و فناوری وجود دارد.
قیطاسوند اظهار داشت: عدم وجود شرکت های تخصصی دانش بنیان در حوزه اکتشاف گوهر سنگ ها، استخراج غیر اصولی و تراش غیر اصولی گوهر سنگ ها از جمله مشکلات این حوزه است که ضروری است سطح فناوری اکتشاف و سطح عرضه محصولات بالا رود.
قربانی فراز، رایزن سازمان توسعه تجارت با اشاره به فرصت خوب فروش سنگ های قیمتی و جواهرات در بازارهای شمال آفریقا بیان داشت: می توان از فرصت بازارهای موجود در کشور های کنیا، تونس و آفریقا جنوبی برای فرآوری و فروش استفاده کرد.
وی ادامه داد: کشور تونس با داشتن ظرفیت 850 هتل و سالانه 6 میلیون توریست و ظرفیت تجارت بالای گوهرسنگ در الجزایر فرصت مناسبی برای ارائه محصولات حوزه گوهر سنگ است.
زهره بالایی، گوهر شناس نیز با بیان اینکه در طول 24 سال فعالیت در حوزه گوهرشناسی در تمام نشست های تخصصی حوزه گوهر سنگ همین مشکلات به صورت مداوم تکرار می شود بیان داشت: برای توجه به بازار گوهر سنگ و کسب سهم از بازارهای جهانی و تبدیل آن به حق باید به صورت واقعی به حوزه گوهر سنگ توجه شود و سپردن کارها به بخش خصوصی به صورت واقعی انجام شود تا فعال شدن و به ثمر نشستن بازار گوهر سنگ محقق شود.
درجاتی، گوهر شناس و گوهر تراش نیز تصریح کرد: نبود بازار فعال در کشور از مشکلات صنف است و در حال حاضر گوهر سنگ ها به صورت قاچاق از کشور های هند، پاکستان، سریلانکا و تایلند وارد بازار داخلی کشور و با قیمت پایین تری نسبت به گوهرسنگ های داخلی عرضه می شود که این امر باعث شده فعالان بازار داخل نتوانند رقابت داشته باشند.
وی اظهار داشت: قاچاق گوهر سنگ و بالا بودن قیمت ارز و بالا بودن هزینه های ابزار تراش باعث شده که سنگ های ما قابل رقابت نباشد.
درجاتی با بیان اینکه انحصاری کردن ماشین آلات تراش گوهر تراشی به صنعت ضربه زده است بیان داشت: نبود رقابت باعث عدم پیشرفت تولید دستگاه ها و ماشین آلات در این حوزه می شود.
در همین رابطه بخوانید:
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده